Tuesday, October 9, 2007

Répás Muffin

Hozzávalók:
- 1/2 bögre durvára vágott dió
- 2 bögre leerszelt sárgarépa (kb 2-3 darab)
- 1 nagy alma reszelve
- 2 bögre rétesliszt
- 1 1/4 bögre kristálycukor
- 3/4 teáskanál szódabikarbóna
- 1 1/2 tk sütőpor
- 1/2 tk só
- 1 1/2 tk őrölt fahéj
- 1 bögre kókuszreszelék
- 3 nagy tojás
- 3/4 bögre olaj
- 1 1/2 tk vaníliás cukor

A sütőt 180 °C fokra előmelegítem, a muffinformákat kizsírozom, vagy papírral kibélelem. A diót elvileg meg lehetne pirítani, de én sosem szoktam és így is nagyon finom. Az almát és a répát lereszelem, majd félreteszem.
A száraz anyagokat (liszt, cukor, sütőporok, fűszerek, kókuszreszelék) egy nagy tálba szórom és összekeverem. A tojást, olajat és a vaníliáscukrot jól fölverem, majd a reszelt almával és répával együtt a lisztes keverékbe forgatom, de nem keverem el túl alaposan.
A tésztát a formákba töltöm, és 20-25 percig sütöm.

No comments: