Hozzávalók:
- 3/4 bögre (kb 17 dkg) margarin)
- 1/2 bögre barnacukor
- 1/2 bögre kristálycukor
- 1/4 bögre méz
- 1 nagy tojás
- 1/2 tk vaníliás cukor
- 2 bögre rétesliszt
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 1/4 tk só
- 1 1/2 tk őrölt fahéj
- 2 tk őrölt gyömbér
- 1/2 tk őrölt szegfűszeg
- 1/4 tk őrölt fehérbors (elhagyható)
A margarint habosra keverem a cukrokkal (2-3 perc), majd belekeverem a tojást és a mézet. Egy másik tálban összekeverem (hú, mennyi keverem!) a lisztet, a szódabikarbónát és a fűszereket, majd a margarinos masszához adom. 30 percre (vagy egy éjszakára) beteszem a tésztát a hűtőbe, hogy könnyebben kezelhető legyen.
A sütőt 180-200 fokra előmelegítem. A lehűlt tésztából diónyi gömböket formázok és a gömböket jó alaposan meghempergetem kristálycukorban. Sütőpapírral bélelt tepsire pakolom kb 5 centis távolságra egymástól és egy pohár aljával kicsit lelapítom őket. 12-15 perc alatt megsülnek, rácson hagyom őket kihűlni. Mikor kiveszem a sütőből még hajlékonyak a sütik, de ez a jó, nem szabad tovább benthagyni! Mire kihűlnek, úgyis megszilárdulnak, és így lesz pont jó.
A sütőt 180-200 fokra előmelegítem. A lehűlt tésztából diónyi gömböket formázok és a gömböket jó alaposan meghempergetem kristálycukorban. Sütőpapírral bélelt tepsire pakolom kb 5 centis távolságra egymástól és egy pohár aljával kicsit lelapítom őket. 12-15 perc alatt megsülnek, rácson hagyom őket kihűlni. Mikor kiveszem a sütőből még hajlékonyak a sütik, de ez a jó, nem szabad tovább benthagyni! Mire kihűlnek, úgyis megszilárdulnak, és így lesz pont jó.
No comments:
Post a Comment