Thursday, November 6, 2008

Almás morzsás muffin

Hozzávalók:
26 dkg liszt
2 tk sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
1 1/2 tk fahéj
1/4 tk szegfűszeg
késhegynyi szerecsendió
2 kisebb alma darabolva
9 dkg (kb 3 marék) durvára vágott dió
***
1 tojás
14 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
12,5 dkg vaj
3 dl író (vagy kefír, tejföl, esetleg citromos tej:)
***
tetejére:
5 dkg liszt
1 tk fahéj
6 dkg durvára vágott dió

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Külön tálban elkeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat, majd összevegyítjük őket, és muffinformába töltjük a tésztát. A morzsához valókat csak annyira gyúrjuk össze, hogy morzsás legyen, majd a muffinok tetejére szórjuk.
20-30 perc alatt megsül.

No comments: