Thursday, November 6, 2008

Almás morzsás

Hozzávalók:
- 24 dkg liszt
- 12 dkg zabpehely (vagy dió?)
- 9 ek cukor (kb 15 dkg)
- 30 dkg vaj
***
- 6-8 alma (vagy körte)
- 6 ek barna cukor
- 3 tk őrölt fahéj

A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A lisztből, a zabpehelyből, a cukorból és a vajból omlós tésztát gyúrunk.
Az almákat megmossuk, magházát kivágjuk, meghámozni szerintem nem szükséges, és fölszeleteljük. A szeletekkel kipakolunk egy kivajazott tálat, megszórjuk fahéjas cukorral, rámorzsoljuk a tésztát, és már mehet is a sütőbe.
Kb 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Vigyázat, a körte nekem mindig hamarabb megpuhult és összelottyadt, úgyhogy akkor elég 20 perc is.

No comments: