Thursday, November 6, 2008

Diós remete

Hozzávalók:
- 1 bögre (12 dkg) vaj
- 2 bögre barnacukor
- 2 tojás
***
- 3 1/2 bögre teljes kiőrlésű liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1/2 tk só
- 2 tk fahéj
- 1 tk őrölt szerecsendió
***
- 1/2 bögre író (vagy kefír, esetleg citromos tej:)
- 1 bögre durvára vágott dió
- 2 bögre mazsola
- 1 bögre feldarabolt datolya (vagy más aszalt gyümölcsök)
- díszítéshez fél diók

Sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Egy nagy tálban keverjük össze a vajat és a cukrot, üssük bele a tojásokat, jól keverjük ki, majd öntsük hozzá a száraz hozzávalókat.
Keverjük bele az írót, majd a diót és a gyümölcsöket.
Kiskanállal szaggassuk a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe. 12-15 percig süssük, rácson hagyjuk kihűlni.

No comments: